top of page

PALVELUT

GUA SHA -HIERONTAHOIDOT

Hieronnoissa käytetään erilaisia Gua Sha -välineitä, jotka on valmistettu luonnonkivestä. Hierontahoidot mm. kiihdyttävät verenkiertoa, vähentävät turvotusta ja rentouttavat jännityksiä.

Gua sha -hieronnat ovat todella tehokkaita ja avaavia hierontoja, eivät ainoastaan hemmottelevia hoitoja.

 

Meiltä Gua Sha -hierontahoitoja mm. jaloille, käsille, päänalueelle ja koko vartalolle.

Gua shata voi käyttää helposti myös vaatteiden päältä.

Katso kaikki palvelut ja hinnat:

Terveys

Tietoa Gua sha:sta

Gua sha on perinteinen kiinalaisen lääketieteen ikivanha hoitomuoto, jota edelleen käytetään ympäri maailman. Uskotaan, että gua sha on samaa itämaista alkuperää, josta koko kiinalainen lääketiede on saanut alkunsa. Joidenkin lähteiden mukaan gua shaa on menetelmänä käytetty jo kivikaudella. Thaimaassa tekniikka tunnetaan nimellä Hak.

 

Aasian kylissä on ollut jo muinoin gua sha -terapeutteja, jotka hoitivat sairaita ja terveitä ennaltaehkäisevästi sekä antoivat kotihoito-ohjeita gua sha -käsittelyyn. Useimmissa Aasian maissa käytetään kaavintavälineenä kuparikolikkoa. Myös posliinilusikoita, sarvia, puuta, bambua ja jopa purkkien kansia voidaan käyttää.

 

Itämaisessa perinteessä kaiken uskotaan olevan energiaa. Alun perin gua shalla hoidettiin sairaita, flunssaa, kylmän- ja energian salpaumaa. Hoitoa käytettiin parantamaan verenkiertoa ja vapautumaan sairauden energiasta.

 

Gua sha vahvistaa Qi:n (perinteisessä kiinalaisessa kulttuurissa oleva käsite, jonka uskotaan olevan elävien olentojen elämän voima) ja verenvirtausta sekä munuaisenergiaa. Se laittaa kuona-aineet, nesteet ja energian virtaamaan kehossa sekä poistaa haitallisia toksiineja elimistöstä.

ESIMERKKEJÄ GUA SHA VAIKUTUKSISTA

  • Kallonpohjan ja niskan alueelta löytyy akupiste Feng Fu, jota käsittelemällä saadaan helpotusta mm. pää-/hammassärkyyn ja niveltulehduksiin, tehostusta ruoansulatukseen ja verenkiertoon sekä apua myös uniongelmiin.

  •  Kämmenen ja käden lihaksiston guashaaminen rentouttaa, tehostaa verenkiertoa sekä vähentää turvotusta ja tukkoisuuden tunnetta niin kämmenessä kuin sormissakin.

  •  Rintalastaa saadaan avattua pitkillä napakoilla vedoilla.

  •  Kuntosalitreenin jälkeen on mukava rentouttaa kehoa guashaamalla. Treenin jälkeen voi käsitellä näppärästi niin jalkapohjat, pakaran ja takareiden kuin kallonpohjan ja päänkin.

JADE

Jade kohottaa ihmisen luovuutta ja auttaa häntä löytämään elämässään unelmaratkaisuja ongelmiin sekä korostaa rauhallisen viisauden merkitystä.

 

Valkoinen jade kirkastaa mieltä, sekä samalla lisää rauhallisuutta ja rauhanomaisuutta ajatusmalleihin.

  • Esim. gua sha jadekivi -kampa hellii päänahkaa ja tehostaa pään alueen verenkiertoa. Kamman toisella sivulla voidaan myös käsitellä hartiat ja käsivarret.

  • Esim. valkoisella jade siivellä saadaan avattua lihasten kireyksiä sekä käsiteltyä jalkapohjien akupisteitä. Valkoisella jade siivellä saadaan rentoutettua jännittyneitä kasvojen lihaksia. Tällöin silmät kirkastuvat, katseesta tulee kirkkaampi ja selkeämpi, kun silmien ympäriltä poistuu turvotus. Kasvojen guashaaminen poistaa turvotusta, pienentää kaksoisleukaa ja kiinteyttää ihoa. Turvotuksen kadotessa kasvojen piirteet, leukalinja ja poskipäät tulevat kauniimmin esille.

 

Vihreä jade tasapainottaa tunteita, vahvistaa itseluottamusta ja lisää rohkeutta.

  • Esim. vihreä jade kasvorulla rentouttaa kasvojen lihaksia ja siloittaa pieniä pintaryppyjä.

RUUSUKVARTSI

Ruusukvartsi avaa sydänchakran sekä antaa kantajalleen rauhaa ja vahvistaa yhteyttä omaan itseen.

  • Esim. kasvojen käsittely pienellä ruusukvartsi gua shalla stimuloi verisuonia, parantaa verenkiertoa ja hapettumista sekä auttaa päänsärkyyn ja migreeniin. Ruusukvartsi kasvorulla tehostaa mm. voiteiden imeytymistä iholle ja parantaa ihon elastisuutta.

MERIPIHKA

Meripihka on yliaktiivisuuden ja stressattujen hermojen rauhoittaja sekä stimuloi älykkyyttä. Se täyttää kehon aurinkoisella elämänvoimalla ja imee pois kielteistä energiaa.

SANTELIPUU

Santelipuuta käytetään ayurvedassa (Intiasta peräisin oleva kokonaisvaltainen terveyden muoto. Ayurveda tarkoittaa sanan mukaisesti tietoa elämästä ja elämisestä.) mm. maksan ja sappirakon ongelmissa sekä ruoansulatusongelmiin.

  • Esim. Santelipuukaavin avaa kireyksiä niska-hartiaseudulta sekä reisistä ja pohkeista.

Kysy lisää gua sha:sta ja sen vaikutuksista meiltä:

Pehmeä-Paratiisi-hi-res-13.jpg
bottom of page